Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Myrthe Effing

Willem Wilmink Vandaag

Start:01-09-2021
Eind:08-10-2021

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Myrthe Effing. De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 5 september 2021 om 16.00 uur en zal worden verricht door niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk. U bent van harte welkom.

Voor dit fotoproject heeft Myrthe Effing (Delden, 1992) meerdere gedichten van Willem Wilmink vertaald naar het nu. Gedichten die jaren geleden zijn geschreven door de bekende dichter uit Enschede, maar tegenwoordig ook nog actueel zijn. Zoals het verhaal van Elias (17), die de oorlog ontvluchtte in Syrië en in Enschede terecht kwam. Hij beleefde de oorlog zoals Willem Wilmink hem al beschreef in het gedicht ‘oorlog’.

Voor deze fotografische vertaling van de gedichten, heeft Myrthe alleen gebruik gemaakt van inwoners uit Twente, om op deze manier de gedichten naar het Twente van nu te vertalen.

Het hoofdthema bij deze expositie is het gedicht ‘Enschede huilt’, waarbij de vuurwerkramp van 20 jaar geleden wordt herdacht. Het verdriet van deze ramp is nog steeds zichtbaar. Met deze fotoserie wil Myrthe laten zien dat het gemis van de slachtoffers en het verdriet nog altijd leeft in Enschede, maar dat de stad zich tegelijkertijd ook weer heeft herpakt.

Fotogalerie Objektief volgt de coronaregels van de Rijksoverheid voor culturele instellingen (presentatie-instellingen).

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!