Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Morra Last-Minute-Art : 'Rétrospectif Circulaire II'

Start:01-03-2024 | 14:00 uur
Eind:16-03-2024 | 18:00 uur

Website:www.+Mollerwerf.074pk
Locatie:Möllerwerf Hengelo

Over de tentoonstelling

Ter ere van haar vijfenveertig jaar kunstenaarschap geeft Morra Last-Minute-Art twee overzichtstentoonstellingen. In deze tweede overzichtstentoonstelling vanwege vijfenveertig jaar kunstenaarschap, presenteert Morra L.M.A. als primeur gelijktijdig schilderijen en enkele interactieve installaties waarbij 'Object-Paintings' het geheel verbinden. Onderdeel van de tentoonstelling is de installatie 'Zap in Quarantaine'. Deze installatie is een interactief behendigheidsspel voor jong en oud. In dit kader wordt bezoekers gevraagd om vijf cent muntjes mee te brengen die de installatie voltooien.

Over de kunstenaar

Morra L.M.A. beweegt zich op de snijvlakken van alle mogelijke kunstdisciplines. Grenzen tussen 2D en 3D fuseren tot combi-werken met een collage-achtig en fragmentarisch voorkomen, waarin dimensies en werkelijkheden over elkaar worden gezet. Zij recyclet afval en ogenschijnlijk waardeloze materialen in grote getale en gebruikt woord-beeld, statement, metafoor en parodie. Hierin manifesteert de mens zich afwisselend als beeltenis, motief, emotie en als esoterische verschijning.

Feestelijke opening en sluiting

De opening vindt plaats op vrijdag 1 maart om 20:00. Er zal een introductie, instructie en inleiding plaatsvinden door Pier van Dijk. Ook kan je kennis maken met Morra's 'HYSSOP DETOX TOVERDRANK'. Erwin Strikker zal de opening voorzien van fijne pianomuziek.

Ook de afsluiting zal van een speciale activiteit voorzien worden op 16 maart om 20:00. Er zullen doorlopend filmvertoningen van Last-Minute-Art Projects zijn. Daarnaast zullen er volop verjaardagsdansjes op vreugdevolle muziek plaatsvinden.

Praktische informatie

De expositie is te bezoeken bij de Möllerwerf in Hengelo van 01 maart t/m 16 maart 2024. De openingstijden zijn woensdag tot en met zondag tussen 14:00 en 18:00. Tijdens de expo werkt Morra op locatie.


Foto: "Blauwdruk" van Morra Last-minute-art, mixed media met goudpigmenten

Oude Boekeloseweg 33e

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!