Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

MeetUs: ART SAFARI met Ole Nieling

ArtSafari op locatie tijdens de MeetUs!

Start:22-04-2022 | 17:00 uur
Eind:22-04-2022 | 19:00 uur

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Ole Nieling en Nelson Nijholt produceren vanuit Villa de Bank in Enschede ART SAFARI. In ART SAFARI banen zij zich een weg door middel van diepte interviews door de jungle van de hedendaagse cultuur. Op zoek naar de grenzen van de kunst, definitie van cultuur en identiteit van de stad Enschede en haar contreien. Dit keer komen ze naar Concordia om daar live een ART SAFARI te verzorgen tijdens de MeetUs en ze gaan daarbij in gesprek met het publiek!

Programma
Inloop met soep en brood 17.00 uur

Inspiratiespreker 17.30 uur

Borrel en nagesprek: 18.30-19.00 uur

Entree is gratis, reserveer wel een plek zodat we weten hoeveel soep we kunnen laten maken.

Samen met Concordia organiseren we MeetUs, de maandelijkse netwerkplek voor alle creatieven in de regio.
 Elke vierde vrijdag van de maand bieden we jou als kunstenaar, designer, grafisch vormgever, maker en creatieveling een plek om andere creatieven te ontmoeten, inspiratie op te doen en een dialoog te voeren met gastsprekers en collega's.

Dag 1

Na een lange vlucht ontmoeten we onze tolk. Een klein mannetje die ons mee neemt op een goddeloos pad en trage kanotocht diep de binnenlanden in. Op weg naar daar waar we nog niet eerder geweest zijn. Hij zegt ons een gids te kunnen vinden die onze zoektocht kan helpen voortzetten en antwoorden kan versieren op vragen die we zelf nog niet kunnen stellen. Met het laatste beetje zonlicht arriveren op de grens van de civilisatie; een dropje niet groter dan een rotonde waar men ons al lijkt te verwachten. Hier vanuit zullen we de wildernis moeten trotseren.

Dag 2

We zijn hartelijk verwelkomt, een vreemde kan hier goed gedijen op de grens van de bekende wereld. Nimmer hebben we een gemoedelijkere sfeer gevonden tot we echter onze plannen bekend maakte. Ondanks dat onze tolk een gids heeft gevonden bleek dit geen gemakkelijke opgave. Er heerst een onzekerheid over het bestaan van dat waar we naar op zoek zijn; een lang verloren schat van kennis en ervaring. De zon kleurt over het natte bladerdek rood en wijst ons de weg waarheen we ons moeten begeven.

Dag 3

Het vocht druipt van de bladeren op onze hoofden. Hier ergens, tussen de hoge bomen en bizarre beesten bevindt zich dat waar we al dagen naar op zoek zijn: “De befaamde grens tussen dat wat kunst is en dat wat dat dan niet is.” of zo beschreef onze tolk onze bestemming. Onze gids gebruikte daar minder woorden voor maar begint wel steeds meer te grijnzen naarmate we ons dieper en dieper een weg baanden door een steeds dichter wordend rimboe.


Dag 4

“Zal het dat dan echt wezen?” Vraagt Nelson aan Ole. Je kent dat gevoel vast nog van vroeger, als je als kind de glijbaan al zag staan en je enthousiasme niet langer de baas was.

Daar op een open plek tussen de bomen, daar staat iemand op ons te wachten. We wisten zelf niet wat het zou zijn, maar er werd ons altijd verteld: het moment dat je het ziet dan weet je het meteen. Snel pakt Ole de microfoon en zet Nelson zijn camera’s aan en zetten ze voet vanuit het struikgewas in de open plek: “Hallo, mogen wij u iets vragen?”

Langestraat 56
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!