Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Online: Maker Festival Twente: Metropolis

Online activiteitenfestival!

Start:01-05-2020 | 11:00 uur
Eind:30-06-2020 | 11:00 uur

Website:makerfestivaltwente.nl
Locatie:Roombeek Cultuurpark

Omdat de komende tijd geen fysieke evenementen kunnen plaatsvinden, is het Maker Festival Twente 2020 getransformeerd in een online activiteitenprogramma in mei en juni én een hybride programma tijdens de Maker Maand in oktober. Net als in voorgaande jaren ligt de focus op het meekijken, meedóen en beleven!

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet en zal dat nog lang blijven doen. Omdat de komende tijd geen fysieke evenementen kunnen plaatsvinden, is het Maker Festival Twente in 2020 getransformeerd in een online activiteitenprogramma in de maand mei en juni én een hybride programma met live en online elementen tijdens de Maker Maand in oktober. Ook bij het getransformeerde festival staan innovatie en kennisdeling centraal en net als in voorgaande jaren ligt de focus op het meekijken, meedóen en beleven.

Ontdek het hele programma op de homepage van het Maker Festival!

Het originele programma is vervallen!

Tetem organiseert op 25 & 26 mei alweer een nieuwe editie van het Maker Festival Twente! Ze werken dit jaar met het thema ‘Metropolis’, gebaseerd op de Duitse sciencefiction film van Fritz Lang uit 1927. De film laat de disruptieve invloed van de industrialisatie op de samenleving zien en stelt thema’s aan de kaak waar we bijna een eeuw later nog steeds het antwoord op verschuldigd blijven: verstedelijking, de robotisering van arbeid en digitalisering van de democratie. Wat is de invloed van robotisering op het werkveld? Hoe kunnen we tot een goede – voor de mens gezondere – werkverdeling komen tussen mens en robot? Welke veranderende vaardigheden zijn nodig om te leren als antwoord op de robotisering? Metropolis heeft een duidelijke moraal; alleen als de elite en de arbeider samenwerken, kunnen zij een goede wereld bouwen. En de machine moet niet bepalend, maar dienend zijn.

Het Maker Festival Twente is een ontmoetingsplaats voor creatief en technisch experiment. De bezoeker van het festival ervaart door meekijken, meedoen en beleven het nut en plezier van zélf dingen bedenken en maken. Het festival vindt plaats in Roombeek Cultuurpark in Enschede, met een tweedaagse Makersbeurs, tentoonstellingen en een Outdoor programma rondom Tetem en De Museumfabriek. Zet de datum alvast in je agenda! Geïnteresseerde makers kunnen zich aanmelden via makerfestivaltwente.nl.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!