Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Maker Festival Twente

Start:01-05-2024
Eind:31-05-2024

Website:www.makerfestivaltwente.nl

Van 2 t/m 5 mei is het zover: de 9e editie van het Maker Festival Twente! Een festival voor alle leeftijden en iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technieken, technologieën, creativiteit en innovatie. Creëer je eigen Maak Experience in de vele labs, inloopactiviteiten en workshops en ontdek nieuwe makers. De gehele maand mei tourt een deel van het festival programma ook langs verschillende locaties in Twente in heel Twente!

Festivalprogramma 2 t/m 5 mei

Op en rond het festivalterrein voor Tetem in Enschede kun je elke dag van 12:00 tot 17:00 uur van alles bekijken, beleven en vooral doen. Het is dé plek voor de eerste kennismaking met maken en techniek. Of je nu 4 of 88 bent, iedereen is van harte welkom.

Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken door zelf mee te doen. Ga aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof. Ontwerp je eigen avatar in het mobiel ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen. Of ontdek in de tentoonstelling Kindness Practice van Handi Kim met een interactieve motion capture game en animatie de kracht van vriendelijkheid.

Maak je lievelingsdier of instrument als neonobject in het MaakLab of ontwerp je eigen textielsticker in het EnschedeLab. Ga de competitie aan met je zelfgebouwde robot bij het RoboTeam van de Universiteit Twente. Laat je fotograferen bij een 3 meter hoge transformer, maak samen met het robot-orkest Ponytrap muziek of doe waterproefjes in het WaterLab. En vergeet niet om je eigen pannenkoek te printen of een heerlijke koffie te drinken in het Tetem café naast het GraafLab.

Makerfestival on tour

Wil je mee doen maar komt een andere dag of een andere stad je beter uit? Dat kan! Een deel van het Maker Festival toert van 1 t/m 31 mei door de regio zodat iedere inwoner van Twente tijdens een Maakdag in de eigen bibliotheek, museum of theater kan experimenteren met creatieve (maak)technieken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. En ontdekt je wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio!

Bekijk alle data en locaties van de dag festivals in Twente en het complete programma van het meerdaagse Maker Festival in Enschede op www.makerfestivaltwente.nl.

Het Maker Festival Twente is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Provincie Overijssel, Gemeente Enschede, Gemeente Hengelo en Almelo Promotie.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!