Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Madeleine Christine Leroy

Start:02-12-2019
Eind:20-12-2019

Website:www.utwente.nl
Locatie:Vrijhof

Madeleine Christin Leroy is een Duitse kunstenaar die sinds begin oktober van dit jaar verblijft als artist-in-resident van ARE. Tijdens haar verblijf heeft Madeleine verschillende werken gemaakt voor haar tentoonstelling in Vrijhof.

Madeleine werkt vaak met grote opgeblazen ballonnen. Als een sculptuur in de kamer of gedragen door nauwelijks zichtbare mensen. Of wat te zeggen van afvoerbuizen die zijn gevormd tot een sculptuur, zodat het tot leven zou kunnen komen ...? In haar tentoonstelling bij Vrijhof toont Madeleine verschillende sculpturen in het thema van de nautische wereld, waaronder boeien en zeemijnen.

Madeleine Christin Leroy over haar werk
“Mijn kunst is een constant onderzoek naar alledaagse materialen in de context van conventies die ik vervolgens betwist. Door hun dubbelzinnigheid en oorsprong te onderzoeken via herkansingen en variaties, wil ik dat de kijker onderdeel wordt van de kunst als een soort toegevoegde component. Gecombineerd met subtiele details van vreemde excentrieke of humoristische elementen creëer ik situaties en verbreek ik de passiviteit van de toeschouwer door verschillende invalshoeken te geven.”

De opening in aanwezigheid van Madeleine Christine Leroy vindt plaats op maandag 2 december om 16.30 uur.

Vrijhof
7522 NM
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!