Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

MaakMeeMaand

MaakMeeMaand in mei online, in de zomer fysiek

Start:01-05-2021
Eind:01-06-2021

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Ontdek deze zomer allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in Twente. Zowel met het online @Home programma, het fysieke en online programma in Tetem als tijdens de Maakdagen in elke Twentse gemeente, kan je je eigen Maak Experience creëren.

Programma MaakMeeMaand in mei - online
Niet alleen kinderen en jongeren ontdekken tijdens de MaakMeeMaand in mei vanuit huis uitdagende technieken, ook jongeren en volwassenen duiken in de digitale maakwereld. Deelnemen aan onderstaand programma is volledig online en heel eenvoudig te volgen samen met je gezin, vrienden of collega’s.

  • Digitale escaperoom ‘I want to delete it all, but not now’ (aanbevolen leeftijd 18+ | Engels): Samen met vrienden, collega’s of familie probeer je binnen 60 minuten verschillende puzzels op te lossen, waarmee je ook je eigen persoonlijke dilemma’s over online verslaving, privacy en het internet ontdekt.
  • Kidslabs workshop (6 t/m 12 jaar): ga samen met een labcoach aan de slag met uitdagende technieken in een online KidsLab maak-, bouw-, en ontwerpworkshop
  • @Home programma (6 t/m 15 jaar): ontdekken vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of leer programmeren tijdens een van de Code-It programmeer workshop.
  • AR Sandbox ‘Dig your own hole’ (alle leeftijden): Graaf in een interactieve zandbak zelf je meanderende rivier, maak je eigen bergen en zie wat dat doet met het landschap. Inclusief waterproefjes waardoor je ontdekt waar Waterschap Vechtstromen allemaal voor zorgt in jouw omgeving.

Programma in juli, augustus en september - fysiek
Naar verwachting kunnen we er deze zomer weer op uit dus creëer je eigen Maak Experience tijdens een van de Maakdagen in Twente, probeer in Tetem te ontsnappen uit een escaperoom of experimenteer met interessante maaktechnieken in het MaakMeeLab.

  • Escaperoom ‘I want to delete it all, but not now’ (aanbevolen leeftijd 18+ | Engels): Samen met vrienden, collega’s of familie probeer je binnen 60 minuten verschillende puzzels op te lossen, waarmee je ook je eigen persoonlijke dilemma’s over online verslaving, privacy en het internet ontdekt.
  • MaakMeeLab (alle leeftijden): kom deze zomer in het MaakMeeLab in Tetem experimenteren met interessante maaktechnieken zoals 3D printers, lasercutters en robotica.
  • Maakworkshops (alle leeftijden): doe mee met uitdagende maakworkshops in Tetem
  • Maakdagen (alle leeftijden): creëer je eigen Maak Experience tijdens de kleinschalige maakdagen in elke Twentse gemeente (zie hieronder)

Maakdagen in 14 Twentse gemeenten
Ook bij jou in de buurt worden in juli, augustus en september één of meerdere Maakdagen georganiseerd. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je – in vaste tijdsloten - in de bibliotheek, het cultuurhuis, het theater of het museum allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdagen om draait!

Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente deze zomer!Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!