Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Maaike Kramer

The Unbalancing Act

Start:19-03-2022
Eind:12-06-2022

Website:drawingcentre.nl
Locatie:Drawing Centre

Maaike Kramer (NL, 1986) is bij uitstek een kunstenaar die het tekenen in haar artistieke praktijk op een bijzondere manier inzet en verkent. De tekening loopt als een leidraad door haar werk: vanaf het bedenken van het werk, naar de vertaling daarvan naar ruimtelijke vormen, tot aan notities op de muur.

Voor Drawing Centre Diepenheim maakte Kramer voor het eerst meerdere grote teken-sculpturen die een relatie met elkaar en de ruimte aangaan. De plaatsing van de werken is specifiek bepaald door de ruimte waarin zij zich bevinden, het werk toont de mogelijkheden en de beperkingen van de ruimte.

In tekeningen kun je onderzoeken, uitgummen, nogmaals opzetten. Kramer gebruikt in haar tekeningen po√ętische associaties en observaties of reflecties op eerder gemaakt werk. De tekeningen liggen aan de basis van het ruimtelijke werk en zijn onderdeel van het uiteindelijke werk.

De verschillende fasen van het idee, van het tekenen, zijn in het werk terug te lezen. De harde realiteit van een in beton gegoten sculptuur openbaart de

zoekende hand tijdens het tekenen en alle mogelijkheden die in de sculptuur besloten lagen. Het spanningsveld tussen het fictieve en onbegrensde van een tekening en de realiteit van maat, gewicht en balans komt tot uiting in het werk.

In The Unbalancing Act bevraagt Kramer de verwachtingen van de ruimte, van een tentoonstelling, en van een materiaal. Het is een verhaal over de spanningslijn tussen opbouwen en omvallen en tussen het tweedimensionale en driedimensionale. De tekeningen zijn hierbij de verbindende factor tussen maker en publiek, maar dragen niet alle antwoorden in zich. De betekenis van het verhaal wordt overgelaten aan de toeschouwer, maar de geest van de maker lijkt te zijn blijven hangen in de ruimte.

Opening: zaterdag 19 en/of zondag 20 maart.
Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren, wel wordt gevraagd om een ticket te bestellen. Maaike Kramer is beide dagen aanwezig.

Drawing Centre Diepenheim
7478 AA
Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!