Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Lotte Bax

Creo Collective presenteert: Lotte Bax, derdejaars Crossmedia Design student

Start:08-07-2022
Eind:11-09-2022

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

De creativiteit van het oosten de wereld in brengen, dat is de missie van Creo Collective. Met nachtelijke exposities, muziek, bijeenkomsten, en nog meer stimuleren en motiveren ze jonge kunstenaars.

"Ik ben Lotte Bax, derdejaarsstudent aan de AKI. Ik laat me graag vrij om me niet vast te houden aan een soort media. Audiovisueel beeld is momenteel het meest aanwezig in mijn werk. Ik denk dat bewegend beeld mij het meest fascineert door de verbinding die ontstaat tussen de maker en de kijker. Ik ervaar altijd een bepaald soort energie als ik naar een audiovisueel stuk kijk. Ik begin met het idee om de boodschap van de maker te ontrafelen. Daarnaast is er een hele andere wereld waar je als maker de kijker in kunt laten verdwalen. Deze gemoedstoestand is denk ik alleen te bereiken door bewegend beeld, zonder dat er nog een enkele dialoog nodig is. In mijn eigen praktijk streef ik graag naar die gemoedstoestand, dat moment van verdwijnen in het beeld en het verhaal dat je als maker overbrengt. Om het alledaagse los te kunnen laten, alsof het dromen zijn.
Ik combineer storytelling met het maken van het cinematografische beeld. Je kunt mijn werk als po√ętisch omschrijven, ik wil mensen meenemen in mijn nostalgische gedachten. Hier en daar is er misschien een klein gebrek aan theoretische vaardigheden maar dat zou niet uit moeten maken vind ik. In tegendeel zelfs. Het motiveert me om vrij te werken, los van de standaarden zoals ze geleerd worden en om de creatieve chaos in mijn hoofd uit te drukken".

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!