Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Lezing: Tijdreizen voor beginners door Clemens Jongma

Geschiedenis en toekomst van de kalender.

Start:09-11-2021 | 20:00 uur
Eind:09-11-2021 | 21:00 uur

Website:www.kulturhusborne.nl
Locatie:Bibliotheektheater 'Sterrenstof', Kulturhus Borne

De kalender, we gebruiken hem elke dag, maar wat weten we er eigenlijk van?
De kalender is het medium waarop de geschiedenis wordt geschreven. Minder bekend is dat ook de kalender zelf een fascinerende geschiedenis heeft.
In de lezing 'Tijdreizen voor beginners' behandelt kunstenaar/vormgever Clemens Jongma de geschiedenis en ook de toekomst van de kalender. Hij gebruikt hiervoor beelden die speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt. Het resultaat is een bijzondere mengeling van wetenschap, vormgeving en kunst. Er komt een keur aan onderwerpen voorbij, waaronder keizers en pausen, hemellichamen, seizoenen en wiskundige patronen.

De kalender wordt wel 'het meest perfecte en meest beangstigende kunstwerk van de mens' genoemd. Bent u er klaar voor? Meld u dan aan voor de lezing 'Tijdreizen voor beginners' op 9 november a.s. in bibliotheektheater 'Sterrenstof' in Borne. De lezing begint om 20.00 u. Entree is € 10,-

Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw is Jongma werkzaam aan het thema 'tijd'. Nauwgezette, bijna wetenschappelijke observaties staan aan de basis van zijn werk. Hij heeft beelden gemaakt over de datumgrens, het millennium en de tussentijd. In opdracht heeft hij het 24-uursmuseum bedacht en gerealiseerd: een website met kunst in de openbare ruimte. Ook is hij is de bedenker en medeorganisator van het eerste Schrikkelfestival, gehouden in 2020.

Bibliotheektheater 'Sterrenstof', Kulturhus Borne

Kulturhus
7622 CP
Borne

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!