Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Lezing 'Strangers in Paradise'

Start:19-04-2024 | 20:00 uur
Eind:19-04-2024 | 22:00 uur

Website:www.bornsesynagoge.nl
Locatie:Cultuur Podium Bornse Synagoge, Borne

Op 19 april organiseert Cultuur Podium Bornse Synagoge een lezing door Ben Coelman. Nadat in 1933 de nazi’s in Duitsland aan de macht kwamen, werd kunst die het regime niet welgevallig was in de ban gedaan en kreeg het etiket ‘Entartet’. Dit gold ook voor de muziek. Voor Joodse kunstenaars werd het onmogelijk hun beroep nog uit te oefenen. Ze werden vervolgd. Veel componisten en kunstenaars verlieten tussen 1933 en 1939 Duitsland en Oostenrijk. Vaak kwamen ze in de filmindustrie in Hollywood terecht.

Ben Coelman, werkzaam bij de Reisopera, laat film- en geluidsfragmenten uit de wereld van de ‘serieuze’- en de amusementsmuziek zien en horen van deze ‘Strangers in Paradise’, zoals Hanns Eisler, Kurt Weill, Friedrich Holländer en Werner Richard Heymann.

Praktische informatie

De lezing vindt op 19 april plaats bij het Cultuur Podium Bornse Synagoge vanaf 20.00. Entree is 10 euro. Kaarten zijn te koop via de website van de Bornse Synagoge.


Ennekerdijk 17

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!