Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Lasity Last

Experiment in EXPO4

Start:10-09-2021
Eind:31-10-2021

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

De Avant-garde, de voorlopers en de koppen boven het maaiveld, dat zijn de kunstenaars die exposeren in EXPO 4. Pas afgestudeerd aan de AKI of de academie van Münster, krijgen de jonge kunstenaars carte blanche in de torenkamer. Daar experimenteren ze met vorm en disciplines, tonen ze eigenheid en durven dingen over een andere, niet geijkte boeg te gooien.
Deze keer: Lasity Last

Stilstaan bij de kleine dingen van elke dag.
De kleine dingen waar we blind voor zijn geworden.
Ons bewust worden van wat is.
Terugkeren in het hier en nu, met aandacht voor de omgeving.

Lasity Last studeerde in 2020 af aan de AKI. Ze werkt met uiteenlopende materialen zoals textiel, glas en papier. Over haar werk vertelt ze:

De werken die ik maak symboliseren de bevroren momenten uit het ‘nu.’ Ik verzamel ervaringen met mijn netvlies, voor in mijn geheugen. De abstractie van mijn brein en het daarbij niet precies kunnen reconstrueren van de levendige beelden, zorgen ervoor dat het aankomt op mijn verbeeldingskracht. Ik romantiseer de beelden. Samen met de punten die mij het meest hebben geïntrigeerd, creëer ik een nog magischer beeld.

Spelenderwijs ontdek ik de verborgen eigenschappen van de natuur en haar materialen. Door deze eigenschappen het juiste kader te geven, geef ik mijn verwondering een kans om bewonderd te worden. Dit doe ik door de natuur naar binnen te halen. Elementen uit de natuur een nieuw leven te geven. Elementen combineren met verschillende materialen, onwetend wat de tijd met het materiaal zal doen.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!