Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

KUNSTENLANDSCHAP KUNSTROUTE 2024

Start:18-05-2024 | 11:00 uur
Eind:20-05-2024 | 17:00 uur

Website:www.kunstenlandschap.nl

KunstenLandschap is een driedaagse expositie in het fraaie coulissen-landschap rond Lonneker en is verbonden met het culturele hart van Roombeek in Enschede. Elk jaar wordt weer een nieuwe route uitgezet, waarbij u op verrassende en vaak onbekende plekken kunt genieten van kunst en landschap. Er doen verschillende organisaties en initiatieven mee. Elk jaar trekt de route enkele duizenden bezoekers. Meer dan 60 vrijwilligers helpen het evenement mogelijk te maken. Dit jaar is er beeldende- en ruimtelijke landart kunst van 32 kunstenaars te zien.

Praktische informatie

De kunstroute is te fietsen of te wandelen en wordt elk jaar georganiseerd tijden het Pinksterweekend. Dit jaar is dat op zaterdag 18 mei, zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024. De betrokken locaties zijn op zaterdag van 12:00 tot 17:00 geopend, en op zondag en maandag van 11:00 tot 17:00.

De route bestaat uit twee delen: Een route rondom het dorp Lonneker van 12 km en een deel vanaf het Rijksmuseum in Enschede door de wijk Roombeek naar het dorp van 3km.

Er zijn twee startpunten: één op het dorpsplein in Lonneker en één bij het Rijksmuseum Twenthe. Koop op de startpunten een catalogus met toegangsbewijs en steun daarmee KunstenLandschap bij het realiseren van de jaarlijkse route. Kunstenlandschap is te bezoeken na aanschaf per gezelschap van minimaal 1 catalogus ter waarde van € 8,50. De catalogus bevat naast informatie over alle deelnemende kunstenaars ook de route kaart. Inbegrepen bij de aanschaf van een catalogus is één polsbandje waarmee toegang tot de verschillende locaties wordt verkregen. Losse toegangsbewijzen (polsbandjes) kosten € 6,- per stuk. Tijdens KunstenLandschap heeft u op vertoon van dit polsbandje ook volledige toegang tot deelnemende musea. Het is ook mogelijk om toegangsbewijzen en catologi aan te schaffen in de voorverkoop bij Concordia in Enschede.

Foto: door Mikes Poppe en Pat Ver


Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!