Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

KunstenLandschap

Lonneker

Start:27-05-2023
Eind:29-05-2023

Website:www.kunstenlandschap.nl

KunstenLandschaproute in Enschede, rondom Lonneker en op Roombeek. De route is geopend op de beide Pinksterdagen 28 en 29 mei van 11.00 tot 17.00 en op zaterdag 27 mei van 12.00 tot 17.00.

Het is een prachtige route met mooie werken van Enschedese, Nederlandse, Duitse en andere buitenlandse kunstenaars. Het is weer een verrassende route die u óf met de fiets óf wandelend kunt afleggen. U komt daarbij ook op onbekende plekken in het landschap.

De route bestaat uit twee delen:

  1. van Roombeek naar Lonneker 3,5 km.
  2. de route in het coulissen landschap rondom het dorp Lonneker van ongeveer 7,5 km.

Er zijn twee startpunten t.w.:

  1. Rijksmuseum Twenthe,
  2. Dorpsplein in Lonneker.

Op vertoon van het toegangsbewijs hebben de bezoekers gedurende de route ook vrije toegang tot het Rijksmuseum Twenthe, waarin de binnentuin van het museum een centrale rol speelt en de Museumfabriek.

Ook is er tijdens de KunstenLandschaproute een museumwinkel geopend. Hier kunt u werken, tegen betaalbare prijzen, van de tentoonstellende kunstenaars kopen.

De catalogus, inclusief een toegangsbewijs, kost euro 8,50 p.p. Een toegangsbewijs kost 6 euro p.p. Kinderen t/m 16 jaar kunnen gratis deelnemen aan deze route. Er is in Lonneker en ook op het Roombeek ruime parkeermogelijkheid, waar u gratis kunt parkeren. Via de website www.kunstenlandschap.nl kan alle benodigde informatie worden gevonden. Eventueel kunnen via de website ook fietsen worden gehuurd.

KunstenLandschap Lonneker

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!