Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

KunstenLandschap

Kunstroute in Lonneker tijdens Pinksteren

Start:04-06-2022
Eind:06-06-2022

Website:www.kunstenlandschap.nl
Locatie:Lonneker

Eindelijk is het zo ver. Na twee afgelastingen is er weer een KunstenLandschaproute in Enschede, rondom Lonneker en op Roombeek. De route is geopend op de beide Pinksterdagen 5 en 6 juni van 11.00 tot 17.00 en op zaterdag 4 Juni van 12.00 tot 17.00.

Het is een prachtige route met mooie werken van Enschedese, Nederlandse, Duitse en andere buitenlandse kunstenaars. De bekende landschap kunstenaar, Herman de Vries, heeft een prominente plaats in de route van dit jaar.

Het is weer een verrassende route die u óf met de fiets óf wandelend kunt afleggen. U komt daarbij ook op onbekende plekken in het landschap.

De route bestaat uit twee delen:

  1. van Roombeek naar Lonneker 3,5 km.
  2. de route in het coulissen landschap rondom het dorp Lonneker van ongeveer 7,5 km.

Er zijn vier startpunten t.w.:

  1. Rijksmuseum Twenthe,
  2. Museumfabriek,
  3. Tetem,
  4. dorpsplein in Lonneker.

Bij Concordia, in het centrum van Enschede, zijn de toegangsbewijzen en de catalogus in de voorverkoop. Op vertoon van het toegangsbewijs hebben de bezoekers gedurende de route ook vrije toegang tot het Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek

De catalogus inclusief een toegangsbewijs kost euro 7,50 p.p. Een toegangsbewijs kost 5 euro p.p. Kinderen t/m 16 jaar kunnen gratis deelnemen aan deze route. Er is in Lonneker en ook op het Roombeek ruime parkeermogelijkheid, waar u gratis kunt parkeren. Via de website www.kunstenlandschap.nl kan alle benodigde informatie worden gevonden. Eventueel kunnen via de website ook fietsen worden gehuurd.

Lonneker
7525 PC
Lonneker

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!