Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Kunstenaars op het witte doek bij Concordia

Met rollen voor Pablo Picasso en Henri Matisse

Start:15-03-2020 | 14:00 uur
Eind:15-03-2020 | 15:30 uur

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

In maart en april brengt Concordia beeldende kunst weer naar het witte doek. In het kader van de tentoonstelling Picasso & Matisse. Beauty is a line bij het Rijksmuseum Twenthe vertoont Concordia de documentaire Young Picasso en de speelfilm Midnight in Paris (door Woody Allen). Young Picasso wordt ingeleid door Julia Wolters, projectleider van deze tentoonstelling.

Pablo Picasso is een van de grootste kunstenaars allertijden en tot zijn overlijden in 1973 was hij een van de meest productieve kunstenaars. Veel films belichten de latere jaren van zijn kunst, maar waar begon dit alles? Wat heeft Picasso in de eerste plaats gemaakt? Nadat het te lang genegeerd is, is het nu tijd om te kijken naar zijn jonge jaren. Young Picasso bezoekt Malaga, Barcelona en Parijs en verkent hun invloed op Picasso, met de focus op specifieke kunstwerken uit zijn jonge jaren.

Ode aan het nachtelijk Parijs van de jaren ‘20

Gil (Owen Wilson) is een aspirant schrijver die met zijn verloofde Inez (Rachel McAdams) en haar ouders een bezoek brengt aan de stad van de liefde. In tegenstelling tot de welgestelde Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsbestaan, valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Hij is gefascineerd door het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw. Tijdens een nachtelijke wandeling alleen, wordt hij opgepikt door een oldtimer die hem op bijzondere wijze meevoert in de bruisende geschiedenis van de stad. Hij ontmoet Ernest Hemingway, Cole Porter, Salvador Dali én Pablo Picasso en Henri Matisse.

Over de expositie Picasso & Matisse. Beauty is a line

In samenwerking met Kunstmuseum Pablo Picasso Münster presenteert Rijksmuseum Twenthe werken van Picasso en Matisse, in een dubbeltentoonstelling over de lijn in de beeldende kunst. Aan de hand van werken uit het grafische oeuvre van deze giganten van de moderne kunst, en vele andere werken van onder meer Toorop, Kirchner en Van Heemskerck, bestudeert het museum de lijn als het fundament van de moderne kunst. De expositie is te zien tot en met 24 mei in het Rijksmuseum Twenthe en Kunstmuseum Pablo Picasso Münster.

Praktische informatie

De documentaire Young Picasso is te zien op 15, 18 en 24 maart. Midnight in Paris wordt vertoond op 19, 22 en 28 april. Alle voorstellingen beginnen om 14.00 uur. Kaarten á € 10,- zijn verkrijgbaar via www.concordia.nl of via 053-4300999.

Oude Markt 15
7511 GA
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!