Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

KUNST in het Koetshuis: Hubert van Mastrigt

Start:05-03-2024
Eind:01-05-2024

Website:www.facebook.com
Locatie:Koetshuis bij het Kulturhus, Borne.

Over de expositie

Kunst in het Koetshuis heeft Hubert van Mastrigt uitgenodigd om zijn kunst te laten zien. Hij maakt al 50 jaar foto’s en noemt het geënsceneerde fotografie. Hij gaat pas fotograferen wanneer hij precies weet welk beeld hij nodig heeft en hoe en waar het gefotografeerd moet worden. Hij bereidt zich zorgvuldig voor door kleine schetsjes te maken over wat er in beeld moet worden gebracht. Het hele proces betekent voor hem, zoals hij het zelf formuleert: Bedenken, schetsen, overleggen, plannen, verlichten, belichten, beoordelen, bewerken, overleggen, doordrukken, tegenhouden, kleurcorrectie, printen, opplakken inlijsten.

De combinatie van fotografie met digitale technieken zijn voor hem de creatieve mogelijkheden om foto’s tot fotoverhalen te verwerken. Hij werkt daarom graag in fotosequenties en zo ontstaan de verschillende series zoals 'classic cars' of 'culinair apart'. Hij ontwerpt zijn eigen wereld in een serie en neemt je mee in zijn verhaal.

In het Koetshuis presenteert hij de serie 'schoenenpret'. Alleen het woord al doet vermoeden dat de humor en het plezier er vanaf straalt. De aandacht en de precisie waarmee hij te werk gaat verrast, zodat je blijft kijken naar de combinaties die hij toepast.

Ondertussen heeft Hubert zijn eigen weg gevonden binnen de kunst en de fotografie. In 2020 ontving hij de Almelose Herman Krikhaar prijs voor de eigenzinnigheid en humor in zijn werk. De expositie “vervormde dromen en herinneringen” van Hubert hangt nog tot 22 maart in fotogalerie Objectief.

Over de tentoonstelling


‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Ze organiseren exposities met gevarieerd werk van beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne. Marktstraat 23, Borne.

Koetshuis bij het Kulturhus

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!