Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Kunst in het Koetshuis: Herna Wielink

Start:07-01-2024
Eind:01-03-2024

Website:www.facebook.com
Locatie:Kulturhus Borne Marktstraat 23, Borne

Kunstenares Herna Wielink uit Hengelo exposeert in het Koetshuis in Borne.

Over de kunstenaar

Herna Wielink is een schilderes die zich inspireren vanuit de indrukken die ze opdoet in haar omgeving. Ze werkt vanuit haar eigen atelier aan huis en combineert in een schilderij bijvoorbeeld de bloemen uit haar eigen tuin met planten uit de kamer. Of ze maakt een impressie van haar interieur. Tafel en stoel worden in heldere kleuren en stevige compositie weergegeven. Ze is niet op zoek naar het herkenbare totaal plaatje, maar pakt de schilderachtige vrijheid om het naar haar zin in te vullen. Het resultaat is doorzichtig troostrijk werk met kleur en een enkele vorm om naar te kijken, waarbij de afwisseling je meeneemt en vast houdt. Intuïtief wordt gezocht naar evenwicht in kleur en vorm of licht en donker. Wanneer verschillende panelen naast elkaar worden gelegd, ontstaat er geregeld een verhaal.

Over de expositie

In de expositie hangen vier schilderijen onder elkaar ontstaan vanuit deze indrukken. Je voelt in het beeld de afwisseling in snelheid en kleur. Het werk van Herna Wielink in Galerie Het Koetshuis is van 7 januari tot 1 maart 2024 te zien.

Over de locatie

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Ze organiseren exposities met gevarieerd werk van beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne Marktstraat 23, Borne.

Marktstraat 23

Borne

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!