Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Kunst in het Koetshuis - Els Kruse

Start:21-08-2023
Eind:04-10-2023

Website:Facebook+Koetshuis+Borne
Locatie:Marktstraat 23, Borne

Je ziet een groot schilderij van een prachtig wild zwijn als je voor de glazen pui van het Koetshuis staat. Een mooi herkenbaar dier getekend en geschilderd door de kunstenares

Els Kruse. Zij exposeert met haar werk in het Koetshuis van Borne en heeft haar atelier samen met andere kunstenaars in de Achtzaligheden in Almelo.

Els deed de AKI in 2012 en heeft zich verder ontwikkeld door een eigen manier van werken te ontwikkelen en de toevalligheden die tijdens het werken ontslaan in haar werk toe te laten. Het kan lang duren voor het schilderij af is, vertelt Els omdat ik laagjes verf aanbreng met verdunde acryl. Het geeft een speciale sfeer aan het werk.

De natuur, o.a. haar eigen tuin is een bron van inspiratie. Je ziet het terug in haar werk, de natuurlijk lijnen en vormen die verwijzen naar het groeien en bloeien van de lijnen op het doek. Zelf spreekt Els van verstrengelingen, lijnen en vormen die door elkaar lopen. Ze werkt met verschillende materialen o.a. krijt, verf en oost-Indische inkt. Er is dus veel afwisseling in haar werk te zien, ondersteunt door helder kleurgebruik. Ik onderzoek door te tekenen en te schilderen de wereld, stelt Els op haar website en laat mijn visie zien op de gebeurtenissen.

Het zijn haar kunstwerken waar je met plezier naar kijkt en voortdurend andere vormen in ziet. Heb je haar werk gezien en ben je geïnteresseerd, haar werk is gewoon te koop. Els doet o.a. mee met de atelierroute van Almelo die ook dit jaar weer plaatsvindt in het weekend van 23 en 24 september. Maar nu in het Koetshuis.


Marktstraat 23
7622 CP
Borne

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!