Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Koppelkunst AEGEE & Ole Nieling

Start:18-12-2021
Eind:06-02-2022

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

In de serie Koppel Kunst zijn inwoners van Enschede de opdrachtgever van een kunstenaar of kunstenaarsduo. Hun verhalen, interesses en ideeën vormen de basis van een tentoonstelling.
Deze keer koppelden we open studentenvereniging AEGEE Enschede aan kunstenaar Ole Nieling.

Helaas is Ole net te laat geboren om de aarde te ontdekken en te vroeg om het heelal de verkennen. Maar hij is net op tijd om de mens en haar eigenaardigheden te bestuderen. “Ik ben als kunstenaar gefascineerd in het mens zijn: hoe ik een mens ben en hoe andere mensen om gaan met dat mens zijn. Want waar begint het en waar houdt dat mens zijn op? Hoever hebben we ons intussen verwijderd van de natuur? Of zijn we in essentie niet meer dan nieuwsgierige dieren die in maatpak door de betonnen jungle racen en bankhangen in joggingbroek?”

Met de leden van studentenvereniging AEGEE als opdrachtgever gaat Ole als kunstenaar de samenwerking aan. Op onderzoek naar de essentie van het verenigingswezen, met de cultuur en identiteit van AEGEE als blauwdruk. De eerste ontmoeting tussen studentenvereniging en kunstenaar verliep vruchtbaar en eindigde (hoe kan het ook anders) aan de toog.

Check onze socials om op de hoogte te blijven van de vorderingen van dit gelegenheidsmaatschap!

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!