Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Koppelkunst

Verhalen uit de stad verbeeld door kunstenaars

Start:03-07-2021
Eind:29-08-2021

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Onze stad gonst van de mooie, boeiende en verrassende verhalen. Van mensen die we niet kennen maar wel willen leren kennen, of van verenigingen waar we het bestaan niet van wisten. Al deze verhalen zijn de moeite waard en maken onze stad rijker.
Concordia laat in het project Koppelkunst de verhalen van de stad optekenen door beeldend kunstenaars.
De kickoff is met skatepark De Fabriek die opdracht gaf aan kunstenaarskoppel Jet Broekstra en Mark van Loon om hun interesses, tricks, talent en verhaal te verbeelden in een skate-kunst-object.

Wat is Koppelkunst?
In het project Koppelkunst verbeelden kunstenaars de verhalen van de stad. Groepen of verenigingen hebben een verhaal dat ze bindt. Concordia geeft deze verhalen op een bijzondere manier een podium.

In de eerste aflevering is skatepark De Fabriek opdrachtgever van kunstenaarskoppel Beeldbouw. Enschede heeft een prachtig skatepark, gevestigd in een van de hallen van de voormalige Polaroidfabriek. De vrijwilligers van De Fabriek bouwden hun skatepark zelf. Wat drijft deze skateboarders om een eigen skatehal te bouwen, wie zijn zij en hoe willen ze zich presenteren aan de andere inwoners van Enschede?

De afgelopen maanden zijn Jet Broekstra en Mark van Loon in gesprek gegaan met vrijwilligers van het skatepark, hebben samen schetsen gemaakt, hout gezaagd, geoefend, skate les gekregen en gebouwd aan objecten die de skate cultuur verbindt met beeldende kunst. Hun startpunt was dat skaters net als zij hele creatieve mensen zijn.

Het hele traject is vastgelegd door fotograaf Tessa Wiegerinck. Alle kunstwerken en foto’s samen worden geëxposeerd in Concordia.

Op zaterdag 3 juli om 15.00 wordt de expositie geopend in het bijzijn van de kunstenaars en de vrijwilligers van Skatepark De Fabriek. (Breng je skateboard mee!)

Foto credits: Tessa Wiegerinck.

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!