Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Koppel-Kunst met Acto Disco en RIBW

Start:08-07-2022
Eind:02-10-2022

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

In Koppel-Kunst koppelen we kunstenaars en inwoners van Enschede aan elkaar. De verhalen, belevenissen, interesses en dagelijkse beslommeringen van heel gewone Enschedeërs, worden door de kunstenaar verbeeld en opgetekend.

Jasper Schütz houdt zich bezig met geluidskunst en locatiegebonden kunst. Hij zoekt graag de randjes en de overlap van deze discliplines op. Dat uit zich in in allerlei vormen van het ombouwen van bestaande electronische instrumenten, het creëren van noise evenementen op industriële locaties en alles wat daar tussen zit.

Jasper nam graag de uitdaging om samen met het RIBW het Koppel-Kunst project in te duiken: "Deze uitdaging heb ik vol enthousiamse aangenomen. Samen met mensen die begeleid en beschermd wonen, werk ik nu aan een hele bijzondere expositie die in de zomermaanden te zien zal zijn op de eerste verdieping van Concordia.
Vanaf het eerste moment dat we samen kwamen om te zoeken naar een kunstwerk dat ik voor de groep kan maken, bleek al dat dit geen alledaags project ging worden. De gesprekken gaan diep. De bewoners praten over herstel, groei en de uitdagingen die zij op hun pad tegen gekomen zijn. In een veilige omgeving proberen we ze mee te nemen op een pad wat leidt naar een expositie waar onze kennis en creativiteit gemengt wordt.
De veilige omgeving begon met het verwijderen van hooggespannen externe verwachtingen. De expositie is immers ook al geslaagd als we in de lege ruimte een postzegel met een lampje erop hebben geplaatst en bovendien ondergeschikt aan het proces waar we als groep doorheen gaan. Ik zie echter uit de verhalen opties ontstaan voor een hele interessante expositie, waar mijn expertise en de ervaringen van de deelnemers gecombineerd kunnen worden. Hoe dit eruit ziet? Kom vooral langs bij Concordia om dit zelf te aanschouwen!"

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!