Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kom een stoomtreinrit maken in de kerstvakantie

Tussen Kerst en Oud & Nieuw organiseert Museum Buurtspoorweg sfeervolle winterritten met haar nostalgische stoomtrein.

Start:26-12-2020 | 21:00 uur
Eind:31-12-2020 | 09:00 uur

Website:www.museumbuurtspoorweg.nl
Locatie:Museum Buurtspoorweg

Een rit duurt van vertrek tot terugkomst anderhalf uur. Daarnaast is de museumlocatie Haaksbergen deze dagen geopend van 10:30 uur tot 16:30 uur en kun je op je gemak het historische stationsgebouw, de indrukwekkende locomotievenloods en de ambachtelijke werkplaats bekijken. Tussendoor kun je op de perrons genieten van winterse lekkernijen.

Verwarmde treinen
Buiten is het koud, maar binnen is het gezellig! Welkom bij Museum Buurtspoorweg. Speciaal voor de winterritten kleden ze het museum aan in stijl. Passende muziek, sfeervolle vuurkorven, warme chocolademelk en met een beetje geluk zelfs sneeuw; het ideale decor voor het maken van een nostalgische stoomtreinrit. Waan je in vroegere tijden en beleef samen met familie en vrienden een onvergetelijke dag. Koud hoef je het niet te hebben, want al de rijtuigen worden lekker verwarmd door middel van stoomverwarming.

Voor jong en oud
Een stoomtreinrit is een avontuur voor jong en oud. Wanneer de stationschef op zijn fluitje blaast en de chef trein het vertreksein geeft komt de stoomtrein met luid gesis op gang. Eenmaal onderweg kun je genieten van het prachtige Twentse landschap. Tijdens de stop op station Boekelo kun je in de museumloods diverse prachtige modelbanen bezichtigen. Kinderen vermaken zich met een leuke én educatieve speurtocht door het hele museum. Samen met Jack de stationskat gaan ze op pad om de boeiende geheimen van het lokaalspoor te ontdekken en beleven. Kortom, er is voor jong en oud veel te bewonderen én beleven bij Museum Buurtspoorweg.

Kruising Boekelosestraat - Dirk Papestraat
7548 AR
Boekelo
Tel: +31 53 5721516

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!