Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Kity Korver, Eefje van den Braak, Anneke Coops

Start:07-01-2023
Eind:11-02-2023

Website:www.dedegrutzmacher.nl
Locatie:Galerie Dédé Grützmacher

Kitty Korver komt uit de keramische hoek, maar is overgestapt op het maken van schaalvormige wandsculpturen van eigengemaakt vilt. Ze ziet wol als het zachte zusje van klei, maar zachter, warmer en lichter. Haar strakke vormen zijn technisch vernieuwend te noemen. De sculpturen hebben vaak een grafisch karakter.

Eefje van den Braak is als keramiste geïnspireerd door simpele voorwerpen met krachtige lijnen. (Radiator, zaden in een zonnebloem) Ze gebruikt vaak een verzameling van uniforme basiselementen in een strakke opstelling. Door de combinatie van opengesneden en gesloten delen, spelen transparantie en schaduwwerking een grote rol.

Anneke Coops is geïnspireerd door de natuur. In haar monotypes is dat duidelijk zichtbaar zoals vage bloemen, stengels maar ook in de wat abstractere vormen herken je de landschappelijke natuur. Anneke gaf aan: “Ik wil niet persé iets maken wat ‘lijkt’, maar ik ben op zoek naar mijn interpretatie, een abstractie van de werkelijkheid”.

Het Robson
7513 DT
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!