Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Kinderopening: Gen C: Children of 2050 (8+)

De interactieve tentoonstelling ‘Gen C: Children of 2050’ gaat officieel van start met een speciale opening voor kinderen vanaf 8 jaar.

Start:11-03-2022 | 08:00 uur
Eind:11-03-2022 | 14:00 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

De tentoonstelling ‘Gen C: Children of 2050’ vormt het hoofdonderdeel van het Maker Festival Twente 2022. In de interactieve tentoonstelling ‘Gen C: Children of 2050’ speelt kunstenaar en ontwerper Bianca Carague met verschillende mogelijke toekomstbeelden en skills die nodig zijn om ons in een onzekere wereld aan te passen. De tentoonstelling is een groeiende installatie en wordt geactiveerd via vier verschillende slaapkamers van vier toekomstige kinderen: Non-Fungible Child, Folkfarma Kid, Renaissance Kid & Impact Generation. De tentoonstelling zal door haar groeiende karakter in mei zijn hoogtepunt bereiken.

Kinderen vanaf 8 jaar zijn op donderdag 10 maart van harte welkom om als eersten, samen met hun begeleiders, de denkbeeldige werelden van vier toekomstige kinderen vorm te geven. Hoe ziet de toekomst eruit voor kinderen in 2050? Zijn de kinderen nog van vlees en bloed of bestaan er ook digitale kinderen? Hoe gaan de kinderen van de toekomst om met de planeet, het klimaat en de natuur?

Tijdens de kinderopening ontwikkelen kinderen in de workshop Material Worldbuilding samen met kunstenaar Bianca Carague denkbeelden over hoe de meubels, speelgoed, kleding of planten van de toekomst eruit kunnen zien. De output wordt door Bianca verwerkt in haar digitale kunstwerken. Nieuwsgierige kinderen en hun begeleiders kunnen om 16.00 en om 19.00 uur gratis deelnemen aan de speciale kinderopening in Tetem. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de kinderopening en de andere data waarop je de workshop Material Worldbuilding kunt volgen vind je hier.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede
Tel: +31 53 2308791

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!