Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Kamali van Bochove

24/7 videokunst ion de etalage

Start:04-02-2022
Eind:28-04-2022

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Te zien vanaf de straat in de etalage bij Concordia, het werk van Kamali van Bochove in de video-estafette.

In haar projecten combineert Kamali van Bochove fotografie en film met elkaar en onderzoekt wat er gebeurt als deze elkaar ontmoeten. “ Deze ontmoeting leidt tot een huwelijk of een scheiding maar het spannendste vind ik om de grenzen op te zoeken van deze twee media: waar verschuiven ze? Wanneer wordt een foto filmachtig en wanneer wordt een film foto-achtig?" Deze onderlinge relatie tussen fotografie en film, de begrenzing van beide media, de ontmoeting en de overeenkomsten, vormen de basis van Kamali’s artistieke praktijk.

“Voor de etalage video expo in Concordia ben ik van plan om wat experimenten te laten zien van mijn huidige afstudeerfilm: On a Small Island, In a Big Island. (2022) Een film waarin ik op een poëtische (textuele) manier mijn relatie met aankomen en vertrekken onderzoek, (her)bekeken aan de hand van mijn opa’s (bewegende) familiearchief beelden en mijn eigen beeld".

Kamali van Bochove studeert dit jaar af aan het Piet Zwart Instituut met een master in Lens Based Media. Ze is geboren op Curaçao en woont sinds 1999 in Rotterdam. Thematisch houdt ze zich bezig met het onderzoeken van haar eigen identiteit in relatie tot die van haar familie. De familiegeschiedenis van diaspora, maakt dat afstand een belangrijke rol speelt in haar identiteit. Met haar werk probeert ze de afwezigheid van aanwezigheid zichtbaar te maken. Ze verkent de afstand in haarzelf en tot anderen door het ontastbare weer tastbaar te maken.

Bij wijze van opening gaat onze programmeur beeldende kunst Petra Boonstra in gesprek met Kamali via zoom. Het gesprek kan je hier terugkijken.

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!