Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Jan Theun van Rees

‘Ruimte en Perceptie’

Start:31-08-2022 | 12:30 uur
Eind:07-10-2022 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Jan Theun van Rees. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 28 augustus 2022 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Jan Theun van Rees (1960) is immer gefascineerd door de verbeelding van ruimte. Dit bracht hem begin deze eeuw tot de fotografie. Meer dan tien jaar documenteerde hij interieurs met een voorkeur voor ‘onooglijke ruimtes’ die doorgaans niet worden opgemerkt. Zo heeft hij verborgen (’rest’-)ruimtes in markante gebouwen van Chicago gefotografeerd, maar ook de vele ontmantelde theaters en musea die in Amsterdam grootschalige renovaties ondergingen.

Vanaf 2015 verschuift de aandacht van de ruimte naar de beleving van die ruimte. Hij pleegt ingrepen in de ruimte, manipuleert het invallende licht, om de ruimtelijke kwaliteiten die hij ervaart te benadrukken. Die ingrepen worden steeds belangrijker en vanaf 2018 construeert Van Rees de gehele ruimte die wordt gefotografeerd.

Zo’n bouwproces verloopt intuïtief, op zoek naar het moment dat Van Rees door de camera een ruimte ziet waar hij nooit eerder is geweest. Pas dan wordt er een foto gemaakt, waarna de ruimte wordt afgebroken of omgebouwd tot een nieuwe ruimte.

Uiteraard fotografeert Van Rees ook nog steeds ruimtes op locaties die hem fascineren. Zo ontstaat er een dialoog tussen ‘observaties in de buitenwereld’ en de ‘verinnerlijkte ruimtes’ op het atelier, die zorgt voor telkens nieuwe perspectieven en artistieke mogelijkheden.

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!