Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Iris van Diessen

Kunstsociëteit Het Lambooijhuis

Start:11-10-2020 | 16:00 uur
Eind:22-11-2020 | 17:00 uur

Op zondag 11 oktober om 16:00 uur opent de solotentoonstelling van Iris van Diessen bij Kunstsociëteit Het Lambooijhuis te Hengelo. De Enschedese toont haar werk onder de titel "Iris Waanzin". Iris schildert hersenspinsels. Eigenaardigheden van mensen, soms ondefinieerbaar, niet man, niet vrouw, afwijkend en niet gangbaar.
Duistere verloren wezens, die er net niet zijn. Halfwezens, misplaatst in tijd en ruimte. De staat van de wereld heeft zijn invloed gehad. In tijden van verwarring, paranoia, social distancing en zelf-isolatie voelen haar personages zich wel thuis. Ze weten niet beter. De echte wereld lijkt steeds meer op hun wereld. Hun ogen lijken nu contact te maken. De half-wezens proberen heel te worden.
Iris van Diessen studeerde af aan de AKI en woont en werkt in Enschede, waar zij een andere roerige tijd beleefde tijdens de vuurwerkramp in het jaar 2000.

opening op zondag 11 oktober om 16:00 uur, Langestraat 37 Hengelo, gratis toegang. De tentoonstelling is te zien tot zondag 22 november 2020

Stichting Lambooijhuis
7551 DX
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!