Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

inner horse

tentoonstelling van Bart Nijstad

Start:25-11-2023
Eind:14-01-2024

Website:drawingcentre.nl
Locatie:Drawing Centre Diepenheim

De afgelopen twee maanden verbleef Bart als artist-in-residence bij Drawing Centre Diepenheim. Gedurende deze werkperiode creëerde hij een gestaag groeiende tentoonstelling, waarvan het proces voor bezoekers ter plekke te volgen was. Tijdens zijn wandelingen in de omgeving van Diepenheim werd Bart aangesproken door de paarden die hij ontmoette. Zij inspireerden hem tot een zoektocht naar het paard in hemzelf: zijn ‘inner horse’. Het resultaat is een experimentele presentatie van schilderijen, muurschilderingen, schetsboeken en een performance.

Bart toont ons figuren die niet bestaan of zouden moeten bestaan. Maar door zijn interpretatie worden het beelden waarin werkelijkheid en fictie samensmelten tot een humoristische, absurde en soms groteske weergave van ons dagelijks leven. Bart schetst een wereld met innig knuffelende hagedissen, een volk van robot-ridders, en paarden die in mensen veranderen (of andersom).

Het hoofd van Bart Nijstad (1979) is een opslagplaats voor stripverhalen, filmscènes, schilderijen en andere beeldfragmenten. Hij probeert deze complexe chaos te structureren en te doorgronden door te tekenen. De flarden van herinneringen die tijdens zijn tekensessies min of meer onbewust op papier verschijnen, vormen de basis voor schilderijen en muurschilderingen.

Bart behaalde een diploma schilderkunst aan Academie Minerva in Groningen (2002-2005) en een MA schilderkunst aan het Frank Mohr Institute (2018-2020). Zijn werk was onder andere te zien in museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, WEP in Groningen en bij This Art Fair in Amsterdam. Sinds 2018 illustreert hij voor het NRC Handelsblad.


Op 25 november ben je om
15.00 uur van harte welkom voor de feestelijke opening

Het programma begint om 15.30 uur met een welkom door directeur Marlies Leupen. Aansluitend geeft artistiek leider Noa Zuidervaart een inleiding op de tentoonstelling en sluit Bart Nijstad af met een live performance.

Openingstijden: woensdag t/m zondag tussen 12:00 en 17:00

Drawing Centre Diepenheim
7478 AA
Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!