Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Inktspot

De inktspotexpositie toont de beste, meest rake, vervelendste en mooiste politieke cartoons van het afgelopen jaar

Start:18-02-2024 | 11:00 uur
Eind:10-03-2024 | 12:00 uur

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Een gezonde, democratische samenleving heeft getalenteerde tekenaars nodig om haar scherp te houden, een spiegel voor te houden en tegelijk te vermaken. Stichting Pers & Prent ziet de spotprent als een unieke manier om commentaar te leveren op de maatschappij en op de politiek. Een spotprent is immers zoveel meer dan een illustratie van het nieuws. Het is het samengaan van een pakkende beeldtaal, een nieuw perspectief en veel humor, die de kijker aanzet tot kritisch denken. In een spotprent gaat het over dat wat de tekenaar wil vertellen net zo goed als wat de tekening uitlokt bij de kijker.

Net als voorgaande jaren is ook in 2024 de Inktspot expositie weer te zien bij Concordia. De inktspotexpositie toont de beste, meest rake, vervelendste en mooiste politieke cartoons van het afgelopen jaar.

De winnaar van de Inktspotprijs 2023 is Bas van der Schot met de tekening Extinction Rebellion. De tekening verscheen op 28 oktober 2022 in de Volkskrant. Van der Schot won twee keer eerder de Inktspotprijs: in 2002 en 2014.

De expositie opent op 18 februari om 15:00.

Langestraat 56


Tel: 053 - 430 09 99

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!