Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Infinite

MIKC-Perron1 presenteert drie nieuwe exposities!

Start:15-12-2019 | 10:00 uur
Eind:25-01-2020 | 10:00 uur

Website:www.mikc.eu
Locatie:MIKC-Perron1, Delden

In het kader van het Euregio project waarin Duitse en Nederlandse kunstenaars hun visie geven op Energie, zijn met het thema ‘INFINITE’ zijn opnieuw een serie zeer interessante exposities te zien in Perron1 en Het-Loket, Delden

Vanaf zondag 15 december 15.00 uur zijn de nieuwe exposities van Annabel Konings NL, Merlin Baum D en Simona Koch D te zien en te beleven. De kunstenaars zijn op deze zondagmiddag zelf aanwezig en bezoekers kunnen vragen stellen en uitleg over het werk krijgen.

1. Annabel Konings laat een installatie zien waarin algen het belangrijke hoofdbestanddeel vormen van haar onderzoek. Zelf zegt zij hierover: ‘Alles wat je nu om je heen ziet, de lucht die je inademt, alles begon ooit met één alg. Één cel die zich deelde in twee. Zo groeide deze enkele alg uit tot een kolonie. Dit micro-organisme heeft al het leven om ons heen mogelijk gemaakt. Alle planten, de dieren, ons eten en ook wij, de mensen, zijn ontstaan vanuit die eerste alg. Wij mensen hebben ons verder ontwikkeld. We leren veel en zijn met veel.
Razendsnel nemen wij planeet aarde en haar natuur steeds meer over. Denk eens terug aan het begin, aan die ene alg die de eerste zuurstof uitademde. De algen die de basis legden voor alles wat wij om ons heen zien, ruiken, horen, proeven en voelen. De alg is het begin van alles. Algen overleven alles.
Ik kweek algen voor een beter milieu. De algen in de foto-bio-reactor zuiveren de lucht in huis. De gekweekte algen zijn een goede voedingsbron voor planten. Met het project ‘Ken jij ‘m alg?’ wil ik mensen overtuigen van het belang van algen in ons wereldwijde leefklimaat. Zij zuiveren onze lucht, binnen en buiten huis. Ik hoop dat samen met mij steeds meer mensen algen gaan kweken.

2. Merlin Baum D laat een installatie in Perron1 MIKC-Perron1 zien ,die speciaal voor de ruimte is ontworpen. Titel van de interactive installatie is “de Milchstrasse”

3. Simona Koch D laat een ruimtelijk geprojecteerde tekening zien die voortdurend aan verandering onderhevig is.

Openingstijden:
Perron1: Dagelijks uitsluitend van buitenaf te bezichtigen
Het-Loket: Do.10 -12.00 uur Vr. 13.30 -16.30 uur Za.13.30 -16.30 uur
Groepen op afspraak T. 0614268299

Stationsweg 1/5
7491 CE
Delden

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!