Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Inez Smit, Nienke Coumou, Jennifer Knuchel

‘Graduates’

Start:29-03-2023 | 12:30 uur
Eind:05-05-2023 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van afgestudeerden van de Fotovakschool, Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 26 maart 2023 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Inez Smit heeft voor haar afstuderen aan de Fotovakschool Rotterdam de serie ‘Melancholic flowers’ met bloem-portretten gemaakt. De serie gaat over de melancholie die je kunt krijgen door de lichtval op planten en bloemen. De tijdelijkheid van de bloei van een plant, of de schaduw, versterken het onvervuld verlangen naar een imaginair moment dat misschien nooit zal komen of naar een moment dat juist al lang vervlogen is.

Het project ‘Sea Haven’ van Nienke Coumou vindt plaats op het vakantiepark Cape Helius in Hellevoetsluis. Dit park wordt voor een groot deel bewoond door Bulgaarse gastarbeiders die werken op de Maasvlakte. Nienke Coumou merkte dat er veel vooroordelen zijn over deze mensen, met name vanuit de andere parkbewoners. Deze fotoserie gemaakt met een analoge camera biedt een kijkje in het leven van de mannen. Het belicht de gezelligheid, maar ook de frictie tussen de mannen en de absurditeit van een vakantiepark en gastarbeiders die hier komen om te werken.

‘Para mira creua. Stop, kijk en steek over.’ Dit werk van Jennifer Knuchel gaat over een kantelpunt. Stilstaan bij de situatie, observeren en uiteindelijk doorleven.

“L'Alfàs del Pi is een dorp in de provincie Alicante. Ik woonde daar van mijn 4e tot mijn 14e en verhuisde weer naar Nederland. Nu, zeven jaar later ontstaat deze serie. Ik observeer het leven van mijn vrienden. Aan werk of studie komen in Spanje is niet vanzelfsprekend. Vriendengroepen vallen uiteen in mensen die vertrekken en de mensen die achterblijven. Ik besef dat het hier nooit meer hetzelfde zal voelen en herleef een jonge en naïeve versie van mijzelf. Ik heb steeds minder raakvlak met het leven en mijn vrienden in Spanje terwijl het verlangen om aan te sluiten soms nog aanwezig is. Met mijn werk sla ik een brug tussen mijn persoonlijke ervaring en het zoeken naar toebehoren een gevoel wat de meeste mensen ervaren.”

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!