Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Ik ben ik

Gesloten: Superrrkunstkids

Start:11-12-2020
Eind:26-06-2021

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Elk jaar organiseren we een expositie speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Nu al voor de tweede keer krijgen we daarbij hulp van het Superrrkunstkids team, een groep kinderen die hun mening niet onder stoelen of banken steekt en die houdt van nieuwe dingen bedenken en maken.

Anna, Hiewa, Guus en Marieke zijn de Superrrkunstkids die meedenken over het onderwerp Ik. Wie ben ik, wat vind ik leuk, hoe sta ik in de wereld en is er iemand die precies zo is als ik? Hoe denken kunstenaars hier eigenlijk over, zijn zij bezig met hun ik en maken ze alleen wat zijzelf leuk vinden, of denken ze ook na over een andere ik en bekijken ze dingen dus van een andere kant?

In deze expositie vind je antwoorden. Niet doordat de Superrrkunstkids of de kunstenaars het voor je invullen, maar omdat ze je uitdagen er met de kunstwerken en door zelf te maken in het atelier, over na te denken.

Met werk van Sanne van den Elzen, Joris Verleg, Jelle van Assem, Shantell Martin, Jurjen Galema, Arie Versluis & Ellie Uyttenbroek, Mirthe Dokter, Esmay Groot Koerkamp en Dorotha Grabkowska, en met medewerking van Go Short.

Hiewa’s Ik ben ik verhaal
"Hoi, ik ben Hiewa een meisje van 10 jaar. Niet bepaald de langste van de klas, ik heb zwart haar met veel krullen en ook nog sproeten. Ik vind ze niet zo mooi maar mijn moeder zegt altijd 'wees er trots op'. Ik liep door de tuin en dacht toen bij mezelf: "Later wil ik beroemd worden net zoals Annie M.G. Schmidt of Columbus of misschien een heldin worden. Maar wat nou als ik zoals prinses Amalia wordt? Maar diep van binnen wil ik mijzelf blijven. Lekker buiten spelen, door de regen rennen, op de schommel zitten en zweven door de ruimte, het voelt gewoon zo fijn om mezelf te zijn. Ik wil van dromen naar doen! JA misschien word ik later iemand met grote namen maarrr nu wil ik kind zijn en nog genieten van mijn leven en natuurlijk van de sproeten op mijn gezicht.
IK BEN IK ! En daarom heb ik mee gedaan aan dit leuke project superrrkunstkids met het thema ik ben ik.
Hier mag je je eigen mening geven en niks moet! Lekker creatief bezig zijn en jouw eigen gevoel tot leven laten komen in de kunst. Zelfportretten maken van de andere kinderen en schilderijen uitkiezen voor de Expo. Kortom hoe leuk is het om gewoon jezelf te kunnen zijn."

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!