Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Escape Room - I want to delete it all, but not now

Een virtuele escape room.

Start:11-03-2021
Eind:05-09-2021

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem (online)

‘I want to delete it all, but not now’ is een speelse, conceptuele escape room van mediakunstenaar Roos Groothuizen waarin we onze persoonlijke keuzes verkennen om aan de data-industrie te ontsnappen. In een 60 minuten durende ervaring gaan spelers op zoek naar de oorsprong van hun eigen digitale gewetenskwesties via puzzels en obstakels.

Apps, videoplatforms en social media zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. De schaduwzijde hiervan is dat al het online gedrag continu wordt geregistreerd en doorverkocht en dat je eigenlijk geen idee hebt waarvoor je toestemming geeft. We hebben allemaal wel eens gedacht om offline te gaan of alternatieven te verkennen, maar wat houdt ons tegen?

In een 60 minuten durende ervaring worden spelers via fysieke en digitale puzzels geconfronteerd met persoonlijke dilemma’s over aspecten als online verslaving, privacy en verantwoordelijkheid. De escape room speelt zich af in de kamer van de vermiste internationale student Rosa Aringa. Als privédetective ga je op zoek naar de antwoorden achter haar vermissing. Door Rosa’s stappen te traceren ontdek je waarom een groot deel van haar kamer geheimzinnig was afgesloten. Is haar vermissing in scène gezet? Wat deed ze online? Van wie waren al die cryptische appjes? En waarom was de deur weg? Door de puzzels op te lossen, word je bewust gemaakt van de keuzes die jou weerhouden om actie te ondernemen en de controle op het internet terug te vinden. Je kunt de escape room (hopelijk) fysiek in Tetem spelen of op afstand via een livestream-camera.

De tentoonstelling ‘I want to delete it all, but not now’ is ontwikkeld door kunstenaar Roos Groothuizen in opdracht van Tetem. Roos onderzoekt onze rechten binnen een samenleving die steeds verder digitaliseert en de wijze waarop wij hier grip op kunnen krijgen. De tentoonstelling is ontwikkeld binnen Tetem’s programmalijn Society 5.1 en het thema Dark Ethics. Tetem onderzoekt daarmee – samen met kunstenaars – de (mis)match tussen mens en technologie en de ethische aspecten en (on)bedoelde consequenties van technologie in het leven van mensen. De titel van de tentoonstelling is gebaseerd op een quote uit het boek ‘Sad by Design’ door Geert Lovink. Zijn analyse naar de schaduwzijde van online platforms vormde de inspiratiebron voor Roos om een opzettelijk eindeloze zoektocht te creëren waarin menselijke verlangens ons tegenhouden.

Meedoen

De escape room is voor 1-3 spelers. De voertaal is Engels en het is geschikt voor zowel beginnende als ervaren spelers. Het boeken van een tijdslot om de escape room te spelen is mogelijk vanaf 11 februari.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!