Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Honderdduizend bomen en een bos van draad

Borduur mee aan een enorm bos van draad

Start:10-10-2020
Eind:13-12-2020

Website:www.demuseumfabriek.nl
Locatie:De Museumfabriek

De geborduurde bomen vormen een grootschalig kunstwerk, namelijk een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen. Het kunstwerk wordt gemaakt in een openbaar pop-up atelier dat vier seizoenen lang door het land reist, maar deze herfst staat het atelier bij De Museumfabriek!

In het pop-up atelier kan iedereen mee borduren aan het bos van draad. Leer de mooiste steken om daarmee de geborduurde bomen te creƫren. Ervaring is geen vereiste en er is ruimte voor eigen creatieve inbreng. Het project is zelfs geschikt voor alle leeftijden!

Zodra het kunstwerk af is, zal het in 2021 in Museum Panorama Mesdag te zien zijn. Ook wordt er uiteindelijk een echt bos geplant van honderdduizend bomen in samenwerking met het Instituut voor Natuureducatie (IVN) en TreeSisters.

Openingstijden
Elke donderdag t/m zondag, van 11:00-13:30 en van 14:00-16:30 uur in Pakloods 2 van De Museumfabriek.

Over de kunstenaar

Sara Vrugt ontwerpt met textiel en draad, humor en een idealistische inslag. Haar participatieve projecten raken aan maatschappelijke thema's; met haar werk laat ze mensen met een frisse blik naar het dagelijks leven en de wereld kijken. Het borduren zet Sara in als reactie op de huidige op technologie en commercie gerichte cultuur. Dat doet ze niet middels het luidkeels propageren van een rigide mening, maar met heel veel inzet, een beetje materiaal en een knipoog.

Kijk voor meer informatie over het project op www.honderdduizendbomen.nl.

Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!