Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Het Wilde Oog en Maike Brautmeier

Voor Orhan/Voor Fernando Een duet tussen volkscultuur en kunst

Start:15-01-2020 | 12:30 uur
Eind:13-02-2020 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Het Wilde Oog, dat bestaat uit Hans Lemmerman en Inge van Run, laat werelden met elkaar botsen. Het tweetal regisseert bijzondere theatrale scènes die worden vastgelegd door fotografen.

Het Wilde Oog heeft 19 jaar lang drie vrouwen in klederdracht uit Spakenburg gefotografeerd op de meest uiteenlopende locaties. In hippe woningen, in musea, in een paleis, in een palingjurk, in een plas bloed, met 22 kabouters, een roze hond en een superlange vlecht. Corrie, Hendrikje en Wijmpje zijn beroemd als Spakenburgse Diva's.

Voor Orhan/Voor Fernando is het nieuwste project. Vijf vormgevers uit de wereld van kostuum en mode kregen de opdracht: 'Leg een verbintenis tussen een Spakenburgs klederdracht-element én de wereld rond de Middellandse Zee. Verrijk Turkse en Portugese mannen met een kostuum-sieraad. Maak hen tot Divo's!' De laatste Spakenburgse vrouwen in klederdracht worden verbonden met de voormalige 'gastarbeiders' in Twente en Münsterland.

Het Wilde Oog en Maike Brautmeier geloven in de kracht van het beeld. Een kracht die vastgeroeste ideeën kan loswrikken. Koen van Hensbergen schrijft een brief, geïnspireerd op gesprekken met Turkse Twentse senioren: Voor Orhan.

Kijk Wild & Denk Lenig!

De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 12 januari om 16.00 uur.

Walstraat 33
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!