Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Het oergevoel van Lara Vos

Start:01-08-2020
Eind:30-09-2020

Website:www.facebook.com
Locatie:Koetshuis Borne

Lara Vos maakt beelden van het materiaal koper. Dat vraagt om ambachtelijke technieken van lassen, snijden en het slaan van koper. In het materiaal is zij op zoek naar oervormen die wij herkennen in vrouwelijke vruchtbaarheidssymbolen, maar zij laat zich ook inspireren door schedels van dieren die voor het mannelijke staan.

De kracht van haar werk is vooral de manier waarop ze met het materiaal omgaat. De accenten die ze meegeeft aan haar beelden. De vormen van het materiaal die in elkaar overgaan, de symmetrie en de symbiose. “Ik zoek altijd de balans tussen het vrouwelijke en het mannelijke, dat intrigeert me’’ zegt zij over haar werk.

In meer dan twintig jaar heeft zij deze techniek ontwikkeld. Haar beelden van koper zijn autentiek en verwijzen naar een oergevoel van vrouwelijk zacht en tegelijkertijd stoer en mannelijk.

Marktstraat 23
7622 CP
Borne

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!