Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Gesloten: Het Nieuwe Bouwen

Jantien Jongsma

Start:12-09-2020
Eind:03-01-2021

Website:www.kunstvereniging.nl
Locatie:Drawing Centre Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim presenteert met trots de solotentoonstelling Het Nieuwe Bouwen van Jantien Jongsma. Haar kleurrijke werken op papier zijn verhalend van karakter en laten een persoonlijke, vaak gemythologiseerde visie op haar directe leefomgeving zien. Speciaal voor Drawing Centre Diepenheim creëerde Jongsma ruimtevullende muurschilderingen. Hierop zijn recente en reeds bestaande tekeningen en collages samengebracht. Gezamenlijk vormt de tentoonstelling een nieuw werk.

Het Nieuwe Bouwen is als een wandeling door Slotervaart te Amsterdam, de huidige woonplaats van de kunstenaar. Al dwalend door Jongsma’s tekeningen ontwaren zich de idealen van de jaren vijftig: “licht, lucht en ruimte” en de hoop op een nieuw leven. Architectuur- en kleurelementen, die kenmerkend zijn voor de toenmalige stedelijke vernieuwing, combineert Jongsma met dagelijkse observaties en gedachten over haar leven in Slotervaart. Dit maakt Het Nieuwe Bouwen zowel intiem als gelaagd.

Curator: Nanette Kraaikamp

Kuimgaarden 1
7478 AN
Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!