Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Henriëtte Eikenaar & Rina Floris

Start:17-01-2020 | 15:00 uur
Eind:22-02-2020 | 15:00 uur

Website:www.boekhandelbroekhuis.nl
Locatie:Galerie Broekhuis

Henriëtte: op 25 november 1994 werd ik plotseling whiplashpatiënt na een auto-ongeval. Daardoor vielen lichamelijke functies uit en werd het onmogelijk om zonder pijn te leven. Na jarenlange revalidatie kon ik eindelijk o.a. mijn hobby schilderen weer oppakken.

Mijn schilderleraar Franco Soro begeleide mij destijds uitstekend op artistieke wijze in de verwerking van het verdriet dat onder meer was ontstaan door het verlies van werk, hobby’s en sportieve activiteiten. Mijn schilderijen werden een bijzondere uiting van de innerlijke strijd die ik tijdens mijn revalidatieperiode in het Roessingh en later thuis met mijn lichaam en geest moest leveren.

Momenteel gelukkig voor 80 procent genezen, zijn mijn huidige schilderijen anders, maar zeker niet minder interessant. Ondertussen heb ik meerdere malen op bijzondere plaatsen geëxposeerd en geef nu zelf als vrijwilliger teken- en schilderles in het Schuttersveld voor de Stichting 55+.

In Boekhandel Broekhuis exposeert Henriëtte Eikenaar samen met een Whiplash-collega. Henriëtte nodigde Rina Floris uit om naar Enschede te komen, mede omdat de Whiplash Stichting Nederland haar 30-jarig jubileum viert. Zo kunnen zij hiervoor de aandacht vragen en natuurlijk voor hun eigen bijzondere werken.

boekhandel Broekhuis
7511 GD
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!