Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Henk Maassen

Van groot tot klein, rood tot blauw, van robuust tot breekbaar

Start:18-09-2019
Eind:30-10-2019

Website:www.utwente.nl
Locatie:Vrijhof Cultuur

Dit jaar is een bijzonder jaar voor beeldend kunstenaar Henk Maassen. Al 40 jaar lang maakt de in 1953 geboren kunstenaar zijn beelden: van groot tot klein, rood tot blauw, van robuust tot breekbaar.

Henk studeerde in 1979 af aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede met een expositie op de Universiteit Twente. Vijf jaar later begon hij aan deze zelfde Universiteit Twente, in gebouw de Vrijhof, als docent zijn las- en creatieve cursussen te geven. Nu, 40 jaar verder, is de cirkel rond met een jubileum expositie op de plek waar het allemaal begon.

De kunst van Henk Maassen stond niet stil de afgelopen 40 jaren. In de begin jaren zag je veel grote ijzeren constructies met kabels en buizen. Gaandeweg werd zijn werk steeds breekbaarder. Henk Maassen speelde met evenwicht en balans in dunnere constructies, stapte later over op glas en werkte de afgelopen jaren zelfs met bladeren en kaarsvet. De kunstenaar ondervond door de tijd heen hoe kwetsbaar het leven is en dat is terug te vinden in zijn hele oeuvre.

Henk Maassen heeft op prominente plekken mogen exposeren door je jaren heen. Zo is hij enkele keren gevraagd grote constructies tussen de bloemen van de Keukenhof te plaatsen. Tevens vormen zijn grote kunstwerken bekende stadsgezichten in zijn woonplaats Enschede als wel in landelijk gebied. Zo ook in zijn geboorteplaats Lent.

Naast zijn eigen kunst is Henk Maassen, vader van 2 kinderen, ook een geliefde leermeester geweest: hij haalt de creativiteit bij anderen naar boven! Al 35 jaar leert hij studenten lassen, MDF-bewerken en heeft hij voor “elk probleem een oplossing”. Of het nou gaat om op maat gemaakte designmeubelen, of een balans vinden in zijn eigen objecten.

In de tentoonstelling Henk Maassen: 40 jaar beeldend kunstenaar vind je een selectie van de objecten die de afgelopen decennia gemaakt zijn, een verzameling met balans. Verwacht een combinatie van robuuste materialen en kwetsbare elementen; metaal, staal, glas, bladeren, kaarsvet. Las-technische methodes gecombineerd met gerecyclede voorwerpen. Allemaal in verbinding.

De opening in aanwezigheid van Henk Maassen vindt plaats op woensdag 18 september om 16.30 uur. Het openingswoord zal worden verricht door Elvira van Eijl en Yvet Jody zorgt voor de muzikale omlijsting.

De Veldmaat 5
7522 NM
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!