Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Heleen Peeters

Horse

Start:28-07-2021 | 12:30 uur
Eind:27-08-2021 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Heleen Peeters. De feestelijke opening zal, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, plaatsvinden op zondag 25 juli 2021 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Heleen Peeters (1988, België) studeerde fotografie aan het London College of Communication in het Verenigd Koninkrijk; nadien behaalde ze een masterdiploma in mediawetenschappen aan de Universiteit Leiden in Nederland. Sindsdien werkt zij als documentaire beeldmaker aan persoonlijke projecten.

Paarden hadden een cruciale bijdrage in de geschiedenis van de mensheid; als lastdier, voor het voeren van oorlogen; als vervoermiddel en op de boerderij. Sinds de industriële revolutie is de status van het dier veranderd. Met de mechanisering van de landbouw en de intreding van de auto verloor het paard zijn praktische functie. Het werd een gezelschapsdier, voor recreatie, sport en therapie.

In 1948 begon de grootvader van Heleen Peeters (BE) een bedrijf in wat velen nu als een taboe beschouwen: paardenvlees. In die tijd waren mensen arm, herstellende van de strijd van de Tweede Wereldoorlog. Er was veel vraag naar het vlees, omdat het een product van hoge kwaliteit was voor een betaalbare prijs. Maar nu, een goede 70 jaar later, verdwijnt de consumptie en dus de productie van paardenvlees.

Startend bij het familiebedrijf, onderzocht Peeters paardencultuur wereldwijd. Ze maakte foto’s, sprak met specialisten, schreef over haar ervaringen, doorzocht archieven, verzamelde schilderijen en keek paarden films. In haar onlangs verschenen fotoboek reist ze van fokkers, wedstrijden en asielcentra naar slachthuizen, fabrieken en slagers.

Van het project ‘Horse’ is onlangs een rijk geïllustreerd boek uitgebracht en is te koop in de galerie. Heleen heeft er 4 jaar aan gewerkt (2016-2020) en heeft voor het project 10 landen bezocht in 4 werelddelen.

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!