Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Hanna Jansen

'Madonnas'

Start:16-02-2022 | 12:30 uur
Eind:25-03-2022 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor de eerste tentoonstelling van de fotoserie ‘Madonnas’ van fotograaf Hanna Jansen. De tentoonstelling wordt officieel geopend op zondag 13 februari om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

‘Madonnas’ is een serie portretten van stellen, geïnspireerd op traditionele schilderijen van de Madonna met Kind. De geborgenheid die we kennen uit dit genre staat centraal, maar is losgemaakt van het moederschap. In plaats daarvan leggen de portretten een moment vast waarop een man deze geborgenheid zoekt bij zijn vrouwelijke partner. Het is een alledaags moment, maar één die we vrijwel nooit van elkaar zien.

De fotoserie is een viering van de kwaliteiten die traditioneel gezien, geassocieerd worden met vrouwelijkheid. Eigenschappen als zorgzaamheid, intuïtie en emotionele intelligentie: kwaliteiten die in hun zachtheid enorm belangrijk zijn, maar doorgaans niet als sterk of krachtig worden gezien. Ook vandaag de dag wordt er wanneer er over een ‘sterke vrouw’ wordt gesproken veelal gedoeld op vrouwen die ‘hun mannetje staan’. De ‘Madonnas’ serie benadrukt dat ook de zachtere kwaliteiten van essentiële waarde en kracht zijn; niet alleen binnen het ouderschap (waar ze doorgaans wel worden geprezen), maar ook daarbuiten. Tegelijkertijd geeft de serie mannen de ruimte om zich in een kwetsbare positie af te beelden, en zo de stereotypische en onrealistische beeldvorming te doorbreken waarmee zij te maken hebben.

Stellen die zich herkenden in de thematiek konden zich opgeven om mee te doen aan het project. Zij werden vervolgens alleen gelaten in een fotografie set, waarbij de vrouw de afstandsbediening kreeg waarmee zij de camera kon bedienen. Op die manier kregen de stellen de ruimte om een integer moment vast te leggen, dat aansloot op hun huiselijke realiteit.

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!