Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

‘Graduates 2019’

Nederlandse Academie voor Beeldcreatie Fotovakschool

Start:01-04-2020 | 12:30 uur
Eind:08-05-2020 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling van het werk van vier afgestudeerden van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie/Fotovakschool. De opening van de tentoonstelling is op zondag 29 maart om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie is een opleidingsinstituut met twee faculteiten:

Nederlandse Fotovakschool en Dutch Filmers Academy. Hier wordt fotografie- en filmonderwijs gegeven dat nauw aansluit op de (veranderende) arbeidsmarkt. Onderwijs dat studenten de ruimte geeft om talenten en creativiteit te ontwikkelen en hen steunt om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn.

MARJON TRAP

De fotoserie “Natuur en Plastic, voor altijd verbonden?” is een verdieping van het afstudeerproject “Natuur en Plastic”. In het werk van Marjon wordt aangenomen dat wanneer wij zo doorgaan met het gebruik van plastic, wij in de toekomst natuur en plastic niet meer los van elkaar kunnen zien. De fotoserie nodigt uit tot dialoog en geeft de kijker een duw in de richting van bewustwording van dit probleem.

DANIËL MARTINUS

Het project “Meet Hermann” gaat over intimiteit tussen mensen en robots met humane eigenschappen die steeds meer menselijke functies, in bijvoorbeeld de zorgsector, zullen gaan vervangen. Hij brengt dit in beeld door wrange, maar realistische, situaties te maken met een humanoid, genaamd Hermann. Zijn doel is om bewustwording te creëren over de beperkte menselijkheid van deze humanoids.

SEBIHA OZTAS

Deze serie, genaamd “Onder Dak”, gaat over de groeiende groep thuiswonende jongvolwassenen in de maatschappij en de plaats die zij daarin innemen. De gefotografeerde personen hebben allen een andere achtergrond, zowel sociaal, cultureel als werk of studie gerelateerd. Komt men meer te weten over een persoon door te kijken naar zijn of haar slaapkamer? Geeft dit inzicht ons een blik in de ambities, beweegredenen of hoe de thuiswonende jongvolwassene in het leven staat? En zie je dit als de persoon zelf in de ruimte aanwezig is…

NAMIRTE STEVENS

Als natuurliefhebber is mij opgevallen dat wij vreemde dingen met beplanting doen ten nadele van de natuur en ten behoeve van onszelf. We snoeien de gekste vormen en importeren de meest exotische planten in onze tuin. Met deze fotoserie “Cultuur in Natuur” breng ik gecultiveerde elementen terug naar de oorsprong: de natuur. Mijn foto’s laten zien hoe wij onze leefomgeving “ver-intratuiniseren” en ik houd zo de kijker een spiegel voor.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!