Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

GOGBOT

In september vindt de 17e editie van GOGBOT Enschede plaats.

Start:10-09-2020
Eind:13-09-2020

Website:2020.gogbot.nl
Locatie:Binnenstad

Gogbot presenteert een corona-proof programma met o.a spectaculaire openluchtinstallaties, een expositie in de nieuwe broedplaats van WARP Technopolis, een woud van robots op het Stationsplein en een online museum.

GOGBOT festival

GOGBOT festival is een meerdaags festival rondom multimedia, kunst, muziek en technologie. Sinds 2004 transformeert het festival ieder jaar het centrum van Enschede tot een futuristische audiovisuele happening! GOGBOT’s missie is om een inspirerend platform te bieden voor de meest originele, de meest visionaire en meest avant-gardistische artiesten die vandaag actief zijn. Het onderzoekt de nieuwste technologische ontwikkelingen en roept op tot reflectie, debat en tot een kritische houding op onze leefomgeving. Dit meerdaagse festival rondom multimedia, kunst, muziek en technologie wordt georganiseerd door PLANETART.

GOGBOT 2020

De 17e editie heeft als thema Quantum Supremacy, de groei van digitale technologie in tijden van pandemie. Grote bedrijven zoals Google, Microsoft en IBM wedijveren nu om de eerste quantumcomputer te bouwen, een supercomputer die naar verwachting een miljard keer sneller zal zijn dan de snelste huidige computers. Highlight van GOGBOT 2020 is het Spaanse collectief Playmodes. Midden op de Oude Markt verrijst hun monumentale audiovisuele installatie 'Cluster'. Na zonsondergang waan je je in deze installatie in een andere dimensie.

Uitvalsbasis van GOGBOT 2020 is WARP Technopolis, de nieuwe broedplaats voor creatieve technologie. Op 1 juni opende in dit voormalige VVV-kantoor aan het Stationsplein van Enschede een zinderende hub met werkplekken, tentoonstellingsruimtes en de SPACEBAR. Tijdens GOGBOT is hier de centrale expositie te zien, met werk van internationale topkunstenaars naast pionierende talenten. Thuisblijvers kunnen via de website terecht in het online museum, een virtuele WARP Technopolis in de vorm van een game.

GOGBOT conference

Een steeds grotere groep jonge kunstenaars en ontwerpers verkennen de wereld van bio kunst en -design, waarin de wetenschappen en kunst samensmelten. Deze kunstenaars en ontwerpers richten hun blik op de toekomst en vragen zich af wat deze technologieën ons zullen brengen.

Oude Markt
7511GA
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!