Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Gerbrand Burger: Unhide All

Start:21-09-2019
Eind:05-01-2020

Website:www.kunstvereniging.nl
Locatie:Kunstvereniging Diepenheim

De eerste solotentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Gerbrand Burger: Unhide All.

De titel is ontleend aan digitale schetsprogramma’s waarin het commando “unhide all” de structuren en constructies achter digitale simulaties ineens zichtbaar maakt. Digitale programma’s, de manipuleerbaarheid van het oppervlak en de kunstmatigheid van objecten zijn enkele van de vele inspiratiebronnen van de kunstenaar. De wisselwerking tussen schijn en zijn, tussen gezichtsbedrog en tastbare werkelijkheid zijn ook terug te vinden in zijn ruimtelijke assemblages. Ter gelegenheid van de tentoonstelling dient de karakteristieke architectuur van de Kunstvereniging tevens als inspiratiebron. Met twee monumentale ingrepen zet Burger het gebouw volledig naar zijn hand en biedt hij de bezoeker onverwachte gezichtspunten. Onderdeel van deze totaalinstallatie is een aantal sculpturen en prenten die speciaal voor deze tentoonstelling vervaardigd zijn.

Unhide All nodigt het publiek uit zich onder te dompelen in het werk van Burger en de rijkdom van zijn speelse en verleidelijke werk te ontdekken.

Kunstvereniging Diepenheim
7478 AD
Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!