Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Gen C: Children of 2050

Tentoonstelling van Bianca Carague over de kinderen van de toekomst.

Start:10-03-2022 | 18:00 uur
Eind:13-06-2022 | 10:00 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

In de tentoonstelling ‘Gen C: Children of 2050’ speelt kunstenaar en ontwerper Bianca Carague op een speculatieve manier met verschillende mogelijke toekomstbeelden en skills die nodig zijn om ons in een onzekere wereld aan te passen.

In ‘Gen C: Children of 2050’ bouw je samen met Bianca Carague aan een denkbeeldige wereld van toekomstige kinderen. De tentoonstelling is een groeiende sculptuur en wordt geactiveerd via vier verschillende slaapkamers van Future Children: Non-Fungible Child, Folkfarma Kid, Renaissance Kid & Impact Generation. Hoe ziet het leven van een digitaal gekweekt kind eruit? Hoe maken de toekomstige kinderen gebruik van inheemse kennis en de natuur? Welke realiteiten bestaan er in hun metaverse? Welke invloed hebben kinderen, die door de hele gemeenschap zijn opgevoed, op de samenleving? Ontdek het in de tentoonstelling en bouw mee aan fysieke en digitale werelden van deze toekomstige kinderen. Alle ideeën en input worden gedurende de expositieperiode door de kunstenaar gebruikt om de vier slaapkamers verder vorm te geven.

Bianca Carague is een sociaal ontwerper en kunstenaar, die gelooft dat transformatie plaatsvindt door samenwerking. Zij onderzoekt hoe het potentieel van mensen ontsloten kan worden. Voor deze tentoonstelling ontwikkelt Bianca nieuw werk in aansluiting op Tetem’s nieuwe programmalijn Futures Literacy. De tentoonstelling is hoofdonderdeel van het Maker Festival Twente 2022, dat hetzelfde thema heeft. De term Futures Literacy is bedacht door Riel Miller van UNESCO vanuit het idee dat ‘de toekomst’ niet bestaat. Het is een vaardigheid die mensen in staat stelt om de toekomst beter te begrijpen. Futures Literacy versterkt de verbeeldingskracht en verbetert het aanpassingsvermogen om ons voor te bereiden, te herstellen en opnieuw uit te vinden wanneer er veranderingen plaatsvinden.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede
Tel: +31 53 2308791

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!