Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Futuristisch Feest

De openingsviering van drie tentoonstellingen over het Italiaans futurisme.

Start:26-09-2022 | 04:00 uur
Eind:26-09-2022 | 20:00 uur

Website:www.rijksmuseumtwenthe.nl
Locatie:Rijksmuseum Twenthe

Op zondag 25 september openen in Rijksmuseum Twenthe maar liefst drie tentoonstellingen over (én naar aanleiding van) het Italiaans futurisme. Dit viert het museum met een FUTURISTISCH FEEST, gratis toegankelijk voor iedereen! Tussen 14.00 en 22.00 uur vormen niet alleen de museumzalen maar ook het Los Hoes en de binnentuin het decor van een geweldig festival vol activiteiten. Kom naar het middagprogramma met activiteiten voor jong en oud, of sluit aan bij het avondprogramma met dans- en theatervoorstellingen en eindig de avond bij de pop-up cinema in de binnentuin!

Met de tentoonstelling Marinetti en het futurisme: manifest voor een nieuwe wereld volgt Rijksmuseum Twenthe de artistieke ontwikkeling van één van de meest invloedrijke kunststromingen van de vorige eeuw, het Italiaans futurisme aan de hand van zijn charismatische leider Filippo Marinetti. Tegelijk opent de tentoonstelling Homo Symbioticus van schrijver Atte Jongstra waarin hij vooruitblikt op een groene toekomst. Ook opent The Setting of Violence van Rein Jelle Terpstra, een visueel onderzoek naar de film Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975) van regisseur Pier Paolo Pasolini.

Lasondersingel 129-131
7514BP
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!