Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Future Fossils

Met Future Fossils toont Erik sculpturen en materiaalexperimenten als resultaat van zijn onderzoek naar toekomstige onderwaterwezens.

Start:23-09-2022
Eind:02-10-2022

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Het onderzoek van Erik richt zich op een speculatieve toekomst waarbij natuurlijk koraal is uitgestorven en er alleen nog overblijfselen zijn van menselijke pogingen om de klimaatcrisis tegen te gaan. In zijn onderzoek stelt Erik vragen als: Hoe zou een neo-ecologische wereld eruit kunnen zien? En hoe medieert technologie hoe wij onze omgeving veranderen en ervaren?

Tijdens zijn onderzoekstraject bij Cross-TIC heeft Erik onderzoek gedaan naar fossielen van nog niet bestaande onderwaterwezens en naar nieuwe manieren van archiveren, modelleren en het gebruiken van organische materialen in 3D printen. De skeletten van de onderwaterdiertjes zijn gemodelleerd in klei, digitaal gescand en vervolgens met een 3D printer in klei weer tot de fysieke vorm gebracht. De eindresultaten van dit onderzoek worden getoond in Tetem Café met onder andere een 1,5 meter grote sculptuur die Erik met behulp van een 3D printer en klei heeft geproduceerd.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede
Tel: +31 53 2308791

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!