Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Francine Krijgsman-Pol

Start:02-06-2022
Eind:30-06-2022

Website:www.facebook.com
Locatie:Het Koetshuis

Zij groeide op in Hengelo en woont en werkt als kunstenares in Borne. Begon in 1997 met aquarelleren en schilderen met acrylverf bij het toenmalige C K V (Centrum Kunstzinnige Vorming ) te Dronten onder begeleiding van Monique Hanekamp, docent beeldend. Zelf vertelt daarover; “Ik heb daar in de loop van de tijd kennis gemaakt met allerlei technieken, materialen, opdrachten waardoor ik werd uitgedaagd om me verder te ontwikkelen. Ik ben blijven schilderen en werd tweemaal regionaal winnaar van de landelijke Talens Palet teken- en schilderprijs in Flevoland. In 2018 won ik bij Raamkunst Hengelo de 1 e prijs met mijn drieluik “Stork ketels “ in het kader van 150 jaar Stork”.

Over haar werk stelt ze; “Mijn schilderijen bestaan vaak uit geabstraheerde natuurlijke vormen. Ik werk graag met acrylverf en palletmes op grotere doeken en maak gebruik van gemengde technieken. De gelaagdheid en structuren die ik toepas, geven verrassende en onverwachte effecten. Ik laat me inspireren door oude, aangetaste materialen, gebouwen of gesteentes, de natuur, plattegronden, thema’s en gedichten. Maar het zoeken, maken en bekijken is steeds weer een uitdaging en ontdekking”.

art-franzien.nl

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Jaap Besteman, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne.

Marktstraat 23
7622 CP
Borne

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!