Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Sabine van Wechem - ‘Fica Suave’

Fotomanifestatie Enschede 2021 - ‘Colors of Life’

Start:13-10-2021 | 12:30 uur
Eind:19-11-2021 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

In het najaar van 2021 is het weer zover, hét fotofestival van het Oosten: de Fotomanifestatie Enschede vindt weer plaats. De hele stad zal dan in het teken staan van de hedendaagse Nederlandse fotografie. In verschillende toonaangevende kunstruimtes; waaronder het Rijksmuseum Twenthe, Concordia en Tetem, worden tentoonstellingen georganiseerd met werk van topfotografen. Daarnaast zal ook de openbare ruimte betrokken worden bij het festival en is er een breed randprogramma waar door middel van lezingen en workshops extra verdieping wordt opgezocht. Zo kan niemand er straks meer omheen; een manifestatie van talent binnen de fotografie zal Enschede overnemen! De openingsroute van de fotomanifestatie start in Fotogalerie Objektief op 10 oktober om 13:00 uur.

Fotogalerie Objektief toont werk van Sabine van Wechem (1983, Haarlem), ‘Fica Suave’.

Het verhaal ‘Fica Suave’ toont de wereld van Thay en speelt zich af over een periode van meerdere jaren en portretteert het dagelijks leven van Thay, een jong meisje dat opgroeit in favela Vila Cruzeiro in Rio de Janeiro. Het normale leven gaat door, en ondanks de gevaren, geweerschoten en de angst, bruist Thay van levensvreugde in deze uitdagende omgeving. Thay leeft in een van de meest gewelddadige favela’s van Rio de Janeiro, samen met haar moeder en zusje. Mede door het geweld speelt het leven in de favela zich voornamelijk af in de beperkte ruimte van de eigen straat, in het doolhof van steegjes en in de kleine huiskamers. Haar tante, oom, neefjes en nichtjes wonen naast en tegenover Thay in hetzelfde steegje. In het huis van oma komt iedereen samen om verjaardagen te vieren, te slapen, te douchen of televisie te kijken. Haar vrienden wonen in dezelfde buurt, ze zijn de hele dag bij elkaar, thuis en op straat, aan het hangen en spelen. Het gemeenschapsgevoel in deze naar binnen gekeerde en afgesloten wereld is sterk.

Informatie: www.fotomanifestatie-enschede.nl

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!